Ferratum kokemuksia

Ferratum Bank

Ferratum Bank on entinen Ferratum ja oikeastaan melkein kaikki palvelussa on muuttunut, tärkeimpänä korko, joka on nyt paljon suopeampi entiseen verrattuna. Korko ei ylitä vuositasolla 19,97 % (viitekorko) ja Ferratum Joustava laina on 1-4000 euron joustoluotto pitkällä 3-54 kuukauden lyhennysajalla.

Ferratum kokemuksia ja arvostelu esittelyFerratum on saanut nyt vihdoin oikeat pankkioikeudet ja sitä valvotaan tiukemmalla kädellä mm. EKP:n (Euroopan keskuspankki) toimesta sekä tietenkin Suomessa myös samaan vanhaan malliin. Lainassa ei ole avauskuluja, eikä mitään juoksevia kustannuksia. Lisäksi laina on kuluton & koroton 14 vuorokautta, jos hyödynnät sen 14 vuorokauden peruutusoikeuden.

Tämän jälkeen korko juoksee normaalisti, mutta esimerkiksi Ferratum-joustoluotto -tilin avaaminen ja ylläpito on ilmaista. Se on siis melkein kuin luottokortti ilman vuosimaksua ja erinomainen hätäkassa yllättävien kulujen kattamista varten.

Hae Joustava-laina Ferratumilta tästä >>

Ferratum kokemuksia

Ferratum on ollut pitkään pikavippi, pikalaina ja joustoluotto, mutta nyt se on Ferratum Bank. Kansainväliset pankkioikeudet itselleen hankkinut Ferratum on vahvistanut näin kansainvälistä asemaansa entisestään, vaikka se on ollut listautunut Frankfurtin pörssiin jo pidemmän aikaa. Nyt kun Euroopan keskuspankin silmät ovat myös kiinni Ferratumissa, niin sen luottamuspisteet ovat 10/10 ja siinä samassa sen korkouudistus Suomen lakien myötä meillä on tehnyt siitä paljon edullisemman.

Tällä hetkellä parempaa luottokortin vastinetta ei löydy ja Ferratumin joustoluotto ajaa käytännössä täydellisesti saman aseman. Vain itse luottokortti puuttuu. Korko on kuitenkin talousvaliokunnan päätöksen ansiosta vähintään yhtä halpa kuin perusluottokorteissa ja maksuaikaa on useampi vuosi tarvittaessa.

Meidän kokemukset uudesta Ferratum Joustava -lainasta ovat paljon paremmat kuin sen aikaisemmasta vastaavasta, jonka korot pitkällä maksuajalla paisuivat useammalla kuluttajalla todella korkeaksi.

Korko on edullisempi

Siinä missä Ferratum on tunnettu edullisesta korosta ensilainaajalla, ja jopa ilmaisesta sellaisesta, on asia nyt vähintään hieman toisin. Käytännössä entisen Ferratum Joustava -lainan ottajan kannattaa vaihtaa laina nykyiseen vastaavaan koron ollessa siinä korkokattolain muutoksen takia pienempi. Tai sitten vaihtaa laina kauttaaltaan toiseen esimerkiksi käyttäen puhdasta kulutusluottoa maksaen kaiken pois kertaiskulla vaikkapa Zmarta -palvelun kautta. Tämä kun ei maksa mitään, mutta tärkeintä on ymmärtää, että ennen 1.9.2019 otettu Ferratum Joustava ei kannata, koska siinä pätee aikaisempi kalliimpi korko.

Ferratum Bank Joustava korko nyt

Ferratum Joustava-luotto on 4000 € määräinen jatkuva luotto, joka on sovittuun luottorajaan asti asiakkaan jatkuvassa käytössä. Ensimmäinen nosto maksetaan asiakkaan tilille klo 7:00-23:00 välisenä aikana. Hinnasto: tilinhoitomaksu 12,00 €/kk, nimellinen vuosikorko 19,97 % ja todellinen vuosikorko 29,79 %.

Kulut 4000 euron nostetulle lainalle:

Joustava-lainan arvioitu kokonaiskustannus on 4576,59 € olettaen, että asiakas nostaa kerralla 4000 € ja maksaa sen takaisin 12 kuukauden erissä. Esimerkin kuukausierien summat ilman muita kuluja:

 • 1. 411,89 €
 • 2. 406,34 €
 • 3. 400,79 €
 • 4. 395,25 €
 • 5. 389,70 €
 • 6. 384,16 €
 • 7. 378,61 €
 • 8. 373,06 €
 • 9. 367,52 €
 • 10. 361,97 €
 • 11. 356,43 €
 • 12. 350,88 €

Ferratum laina-aika ja kuluttajan eli teidän oikeudet

Joustava-luoton tyypillinen luoton maksuohjelma on yllätäen ”ultrajoustava”, 3-54 kuukautta täsmälleen. Kuluttajalla, eli teillä, on oikeus peruuttaa luottosopimus 14 päivän kuluessa (tämä takaa lainan 0 euron kuluilla takaisin maksettuna tosin luonnollisesti). Luotonantajana toimii Ferratum Bank p.l.c.

Osoite: ST Business Centre, 120, The Strand, Gzira GZR 1027 Malta

Sääntelevä taho / laitos: Malta Financial Services Authority / Suomessa Finanssivalvonta

Kotisivut: Siirry Ferratumin kotisivuille >>

Ferratum on yksi Suomen vahvimpia ja vanhimpia lainapalveluita kautta aikojen, jonka taivaleen jatkuminen on ollut myös kansainvälisesti kuluttajaystävällistä, siinä missä itse Ferratum palveluna on hyötynyt pankkina myös lainatransaktioista.