Lainavertailu – Muista aina lainojen vertailu 2023

Lainavertailu on varmin tapa päästä vähintäänkin lähelle sitä unelmalainaa, jonka korko on mahdollisimman pieni. Näin rakensimmekin kuluttajille meidän yli 10 vuoden kokemuksella kätevän lainavertailun, josta löydät kaikki parhaat lainat alkaen 100 eurosta 70 000 euroon.

Vertaa lainat ja säästä rahaa. Voit aloittaa sen taulukosta ja valita esimerkiksi muutaman parhaan päältä ja sitten verrata vielä ne keskenään. Lopulta sen kaikista parhaan voit sitten poimia päältä ja nauttia edullisesta lainasta.

Vertailu tai kilpailutus ei muuten maksa koskaan mitään, eikä myöskään tarjouksen / tarjouksien pyytäminen.

Miksi lainavertailu kannattaa tehdä?

Monestakin syystä, ensimmäinen on ehdottomasti se tosi asia, että vain sitä kautta löytyy halvin laina. Se on myös tehokas kilpailutustapa ja se ei maksa mitään.

  • Lainavertailu on aina sinulle ilmainen
  • Siinä yhdistyvät uusi teknologia ja nopeus
  • Pääset käsiksi kymmenien pankkien lainoihin
  • Monet palvelut kilpailuttavat jopa yli 25 pankkia kertaheitolla
  • Voit myös valita myös yksittäisiä palveluita
  • Tarjontaa on valtava määrä, alkaen 100 eurosta aina 70 000 euroon asti

Jos haluat vertailla lainoja muualla, katso toinen puolueeton lainavertailu sivusto Talouteen.com -sivulta*, joka tarjoaa tai välittää sen tämän hetkisten tietojen mukaan luottoa jopa 48 palvelun kautta. *Osan palveluista kaivoimmekin sieltä eli krediitit sinne suuntaan.

vertaa lainat

Kun vertailet lainat – Paras korko on tärkein

Todellinen vuosikorko kertoo lainan hinnan ja toki kokonaiskustannukset sekä kk-kulut on hyvä tarkistaa myös. Samoin lainan avausmaksuun kannattaa kiinnittää huomio. Siltikin korko ja erityisesti edellä mainittu todellinen vuosikorko on tärkein asia.

Lainavertailu kannattaa tehdä systemaattisesti ja poimia ne palvelut, jotka tarjoavat mahdollisimman alhaisen koron tarjouksen.

Muista tehdä lainavertailu tarkasti

Sillä kaikki eivät vieläkään muista tai näe vaivaa lainojen vertailuun. Älä sinä tee tätä virhettä, vaikka tätä toistetaan jo varmasti joka tuutista ja kovaäänisestä.

Lainavertailu on erittäin tärkeä muistaa toteuttaa. Vaikka sinulla olisi kuinka kiire hyvänsä, niin maltat kai sen vartin odottaa sentään? Talouden työkaluja löytyy netistä pilvin pimein myös niille, jotka ovat vaarassa joutua vaikeuksiin maksujen kanssa. Usein kuitenkin simppeli lainojen yhdistely auttaa tässä edellyttäen, että et ole pahasti ylivelkaantunut.

Aivan sama pätee jokaisessa lainassa, niin pikalainassa kuin kulutusluotossakin.

Lainavertailu netissä auttaa välttämään sudenkuopatut

Ohjeet oikeastaan löytyykin jo kiteytettynä tekstistä, mutta voimme vielä lisäksi korostaa malttia, joka on tässäkin tapauksessa valttia. Koska tarjontaa on paljon, niin esimerkiksi ne, joilla ei ole kiire, voivat odottaa sen muutaman arkipäivänkin – vai mitä?

Osa kun lyö tarjoukset pöytään heti ja kaikki (erityisesti pankit) toimivat hitaammin, mutta korko saattaa olla sitäkin pienempi. Tosin mitään takeita tälle ei ole, koska pankit eivät enää ole kilpailun takia niin edullisia, mitä ne aikaisemmin olivat.

Muista, että vastuu on teillä – ja vain teillä

Kun haet lainaa tai silloin kun allekirjoitat lopullisen sopimuksen, tippuu vastuu automaattisesti teidän harteillenne. Kannattaa siis muistaa tämä asia ja mikäli oma taloudellinen tilanne epäilyttää tuumaakaan, ei lainaa kannata hakea. Lainavertailu sen sijaan on ok ja jos tilanne on vain väliaikaisesti kehno, voit harkita lainaamista myöhemmin.

Lainan jättämisestä tulee kovat sanktiot. Karhukirjeet eivät vielä sinänsä tunnu missään, mutta maksuhäiriömerkintä onkin jo ikävämpi asia. Sillä kun on laaja vaikutus niin moneen asiaan arkielämässä, että sitä ei huomaakaan. Paitsi silloin, kun sellainen on takataskussa. Joten: lainaa aina vastuullisesti!

Kannattaa ottaa asia vakavasti, koska luottotietojen menetys näkyy rekisterissä pitkään tai oikeastaan ainiaan sekä sen vaikutus heijastuu rankasti esim. ihan perusasioihin, kuten puhelinliittymän avaamiseen tai vuokralle muuttamiseen. Mieti siis kahdesti, tai vaikka kolmesti, mihin ryhdyt.